Головна » 2023 » Грудень » 23 » Правильний контуринг особи
20:07
Правильний контуринг особи

Правильний контуринг особи

Розглянемо контуринг для обличчя крок за кроком. Зупинимося на оптимальних формах косметичних засобів, вдалих відтінках, модних трендах, схемах макіяжу.

Вибираємо засоби для контурингу особи

При виборі засобів для контурингу особи важливо визначитися безпосередньо з косметичним засобом (формою його випуску, складом) та інструментами для нанесення засобів, що контурують.

Про вибір із яких засобів для контурингу особи йдеться?

  • Стік для контурування. 
  • Скульптуруюча крем-пудра або скулптор-стік. 
  • Хайлайтер. 
  • Тональний крем.
  • Консилер (крем з високою концентрацією пігментів для корекції кольору).
  • Бронзатор (бронзер) та скульптор використовуються для скульптурування або контурингу – корекція рельєфу обличчя відбувається через розмаїття світла та тіні.

Також при візаж додатково можуть використовуватися тіні. З ними дуже здорово виходить добитися гри світла та тіні. Адже це одна з головних цілей при контуруванні, моделюванні обличчя.

Так як правильний контуринг особи має на увазі роботу з не одним, а кількома відтінками, дуже добре насправді зарекомендували себе не «самостійні» засоби, а набори та палетки для контурингу.

konturing-litsa-Belordizayn

Як вибрати відтінок?

Вирішення питання як правильно робити контуринг особи , починається з вибору відтінку:

  • Засіб для «підсвічування» тієї чи іншої зони вибирайте на тон-два світлішою за вашу шкіру, якщо ж потрібно зробити шкіру темнішою, ідеальний варіант – на тон темніший за природний відтінок. Особливо обережно поставтеся до пудри. Якщо вона надзвичайно темна, вона виглядатиме на шкірі як брудна пляма, тому з двох варіантів вибирайте той, що світліший.
  • Для роботи з підшкірною зоною орієнтуйтеся на природний відтінок.
  • Будьте обережні з теплими та холодними тонами. Вони повинні збігатися з кольоротипом та підтоном вашої шкіри. На жаль, теплі пігменти на блідому холодному «порцеляновому» шкірі виглядають як бруд. 
  • Якщо у вас втомлена шкіра, не варто вибирати кошти для контурингу з «рум'янцем» (червоним, рожевим, помаранчевим пігментом). Сіро-коричневий відтінок для контурингу щільної текстури – ось який варіант тут оптимальний.
  • Бронзовий відтінок приваблює багатьох, але чудово виглядає тільки на засмаглій, смаглявій шкірі. При цьому пам'ятайте, що для контурингу слід використовувати бронзери без світловідбиваючих частинок.
  • Золотистий відтінок – знахідка для вирішення естетичного питання для шкіри з оливковим відливом. Багато власниць такої шкіри переживають, що виглядають надто «болісно». І найкращий варіант тут контуринг із застосуванням скульптури, крему, пудри, що грає золотим переливом. 
  • Один з дуже популярних відтінків, який не виходить із моди і підходить панночкам з різним кольоротипом – sunkissed, що перекладається як «поцілунок сонця». Цей відтінок любимо у виробників бронзерів, стиків для контурингу та скульптурингу, бронзерів, скульптупров. Завдяки цьому відтінку легко надати шкірі привабливого відтінку засмаги. Це один з ефектних відтінків, який допомагає підкреслити красу кінчика носа, виразність вилиць, зробити більш витонченим підборіддя.

Окремо варто загострити увагу на відтінку рум'ян. Класичний варіант – у тон губ. Але, коли помада яскрава, але з червоним пігментом (наприклад, насичена злива), краще не «підганяти» колір губ під колір рум'янцю на щоках , а дотримуватися лише баланс за колірної температурі, тобто. якщо відтінок холодної помади, то і рум'яна повинні бути такі ж.

konturing litsa Belor Dizayn

Щітки для контурингу

Кисті для контурингу відрізняються за формою та ворсом.

Які бувають пензлі формою?

Скошена

Деякі візажисти називають таку кисть також «кисть для рум'ян. Пензель просто безцінна, якщо потрібно зробити акцент на вилиці. Найчастіше застосування – нанесення бронзера та інших засобів із пудрової текстурою.

 Навіть, якщо йдеться не про професійний візаж, а про контуринг обличчя в домашніх умовах без особливого досвіду, розтушовка за допомогою скошеної кисті виходить акуратною. Цей інструмент – справжня «протиотрута» різким лініям.

З прямим зрізом (кабуки)

Це дуже виграшне рішення для роботи з косметичними засобами з рідкою та кремовою текстурою. Але є нюанс: цей варіант більше підходить для профі, а для контурингу обличчя для інструментів-початківців може виявитися складним.

Тут велике значення має техніка. Рухи мають бути «вбиваючими», а розтушування таке, щоб були виключені ризики видимості кордонів з боку.

Віялові пензлі

Віялові пензлі – одні з найбільш «швидкісних» у роботі. Це можливо за рахунок їхнього обсягу і, відповідно, площі «опрацювання».

  • Інструмент допомагає "сказати" "стоп" надлишкам косметичного засобу. Економічно і ніяких рі

сков для того, щоб хтось сказав: «Ой, скільки ж на обличчі «штукатурки»!

  • Пензель дуже практичний для роботи з хайлайтером.

• Віяловим пензлем зручно виконувати як контуринг вилиць, так і зони біля брів.

Плоский пензель для контурингу

Вдалий варіант, якщо при створенні макіяжу задіяно тональний крем, бронзер або хайлайтер.

  • Рекомендований варіант для випадків коли потрібно отримати дуже тонке покриття. 
  • Плоский інструмент візажисти цінують як одне із найкращих рішень для роботи з носом. Ювелірно можна опрацювати як бічні зони, і кінчик носа.

Що ж до матеріалу ворсу, то тут досить просто: для сухих продуктів (наприклад, пудри) оптимальні кисті з натурального ворсу, а ось для засобів кремової текстури – із синтетичного.

Так як при моделюванні, контуруванні, скульпторуванні особи використовуються засоби з різною текстурою, рекомендується мати під рукою кисті як з натуральним, так і штучним ворсом.

Набори та палетки для контурингу

Насправді поширені кілька варіацій:

  • Професійні набори для візажистів. Вражають великою кількістю різновидів самих косметичних засобів і відтінків. Випускаються навіть палетки, де лише один бронзер представлений у 6-10 відтінках. Якщо життя максимально насичене: зйомки, вечірки, постійні урочистості, завдання завдання експериментувати з образом, бути різним, то це те, що потрібно.
  • Набір рум'ян, бронзер і хайлайтер. Досить практичний варіант, з яким не виникне питань, як зробити контуринг особи як у вечірньому, так і в денному (повсякденному) варіанті.

• Палетки щодня. Мінімум відтінків та мініміум самих косметичних засобів. Палетка може складатися тільки з хайлайтера та бронзера.

Nabory-i-paletki-dlya-konturinga

Як зробити контуринг обличчя – інструкція по кроках

Один із найпростіших варіантів виконується в такий спосіб.

  1. Підготуйте шкіру, нанесіть на обличчя праймер, потім тональну основу (не плутайте з базою під макіяж). Це можливо, наприклад, флюїд, тональний крем. Якщо є прищики, синці, то використовуйте коригувальні засоби . Без корекції проблем скульптурування, контуринг особи часто здатні привести зовсім не до райдужного результату.
  2. Висвітліть та затемніть окремі ділянки обличчя. 
  3. Нанесіть на вилиці рум'яна. Вони не просто додадуть щокам потрібний пігмент. Їх використання допомагає опрацювати потрібний обсяг. 

4. Виконайте розтушовування , щоб не було різкої межі між темними та світлими рум'янами.

Готові схеми для контурингу за формою обличчя

Кожна особа є унікальною і вимагає своєї особливої ​​схеми нанесення конкуруючих засобів.

Контуринг круглої особи

Досить непросто працювати із круглим обличчям. Важливо, щоб обличчя не виглядало надто масивним. Особливу увагу слід приділяти бічним частинам особи.

Кругла особа - не варіант для сміливих експериментів. Тут найкраще підійдуть класичні рішення. Важлива ретельна робота з бокових частин обличчя. 

Косметика зі світловідбиваючими частинками та іншими варіантами, які підтримує блиск, глянець, тут не підходить. 

Переважними є матові засоби: «тональник», пудра. Якщо важливо суттєво звузити обличчя, працюйте спочатку з бічними частинами чола, а потім рухайтеся вздовж обличчя. Відтінок косметичного засобу повинен бути темнішим за природний відтінок шкіри.

 

Переглядів: 43 | Додав: Счастлив | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
More info
Image gallery
contact
Phone: +7 495 287-42-34 Email: info@ucoz.com
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915
Location in google Maps